Beeldmerk
ESG recruitment
Beeldmerk
ESG recruitment

ESG recruitment

ESG is niet langer een trend, maar een integraal onderdeel van zakelijk succes. Onze ESG consultants staan klaar om jouw bedrijf te helpen bij het vinden van ESG professionals voor jullie duurzaamheidsreis. Samen werken we aan een duurzame toekomst door het inzetten van ESG recruitment.

Wat is ESG?

ESG – Environmental, Social & Governance – staat voor de mate waarin een organisatie rekening houdt met duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur. De CSRD-richtlijn (Corporate Sustainability Reporting Directive) verplicht beursgenoteerde bedrijven vanaf 2024 en grote MKB-bedrijven vanaf 2025 te rapporteren over hun impact en ESG-doelen op te nemen in hun bedrijfsstrategie. Het is nu dan ook een belangrijk thema voor alle bedrijven.

Al klaar voor de nieuwe ESG-wetgeving?

ESG heeft invloed op reputatie, financiële prestaties en aantrekkelijkheid van de organisatie voor talent, klanten & investeerders. Het is niet zomaar een trend, het is een noodzaak en door ESG-wetgeving verplicht voor elke organisatie die wil overleven en groeien. Zorg dat jouw organisatie zich tijdig richt op duurzaamheid en goed bestuur en weet risico’s te beperken, waarde te creëren en een voorsprong te behalen op je concurrenten! Wij kunnen daar als recruitmentbureau bij helpen.

Wat kan CeresGreen op het gebied van ESG recruitment betekenen?

Bij CeresGreen geloven we in de kracht van duurzaamheid. Het is onze missie om de juiste mensen te vinden voor organisaties die duurzaamheid in de volle breedte omarmen. Met onze recruitment richten we ons op hoogopgeleide (multidisciplinaire) professionals met een grote affiniteit voor duurzaamheid en een intrinsieke motivatie om de wereld van morgen te verbeteren. Met de komst van ESG-wetgeving wordt onze missie alleen maar essentiëler.

Onze ESG-benadering bestaat uit:

  • Multisectorale expertise: CeresGreen is actief in verschillende sectoren waarin ESG een cruciale rol speelt. Of het nu gaat om klimaat, energie, bouw, voedselproductie of landbouw, we begrijpen de specifieke uitdagingen en kansen op het gebied van duurzaamheid. Onze ESG consultants kunnen helpen bij het werven en selecteren van ESG-professionals die aansluiten bij jullie specifieke context.
  • Teamopbouw en -uitbreiding: We zijn niet alleen gericht op individuele plaatsingen, maar ook op het opbouwen en uitbreiden van teams. Als bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid, wil je wellicht een heel team samenstellen dat zich richt op ESG en CSRD implementatie. CeresGreen kan helpen bij het vinden van de juiste mix van vaardigheden en persoonlijkheden om een succesvol sustainability-team te creëren.

Waarom ESG recruitment via CeresGreen?

Het vinden van de juiste kandidaten met de nodige kennis en vaardigheden kan een uitdagende taak zijn. Des te meer nu ESG-wetgeving zorgt voor druk op de implementatie ervan binnen je bedrijf. Vind jij het lastig te bepalen wat voor sustainability professional jij binnen jouw bedrijf nodig hebt of lukt het je niet om deze te vinden? Wij ondersteunen je graag in je ESG recruitment vraag.

  • Expertise: Vanuit de persoonlijke affiniteit en ervaring met duurzaamheid van onze ESG consultants, omvat CeresGreen diepgaande kennis. Wij begrijpen de complexiteit van ESG en hebben ervaring in het selecteren van geschikte kandidaten met de benodigde vaardigheden en kennis.
  • Omvangrijke (eigen) database: we hebben een uitgebreide en omvangrijke database die we na jaren van werving en selectie zorgvuldig, volgens de GDPR regels, hebben opgebouwd.
  • Grondige screening: door middel van gesprekken en assessments wordt getoetst of een kandidaat daadwerkelijk bij de vacature en jullie bedrijfscultuur past.
  • Werving buiten Nederland: zoek je een internationale kandidaat of een kandidaat voor een functie in het buitenland? Met kantoren in België, Duitsland, Frankrijk en Polen is dit bij Ceres ook mogelijk.
  • Geslaagde invulling van vacatures: door onze expertise, uitgebreide netwerk, database en grondige screening weten we voor 90% de vacatures geslaagd in te vullen.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Bart Jan Thole.