Beeldmerk
Industrie
Beeldmerk
Industrie

Industrie

De industrie kent haar verantwoordelijkheid als het gaat om een duurzame toekomst.

Nederland wil koploper duurzame industrie wereldwijd worden en wil een goede vestigingsplaats zijn voor Nederlandse en internationale bedrijven. Ook wil het kabinet dat Nederland het knooppunt (hub) wordt voor duurzame energie. Bijvoorbeeld voor waterstof. Daarom wil het kabinet snel investeren in duurzame productieprocessen. Dan kunnen Nederlandse bedrijven sneller hun klimaatafspraken nakomen. Op die manier kan de industrie in Nederland de meest CO2-efficiënte bedrijfstak in Europa worden.
De komende jaren zal nadrukkelijk worden geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur voor schone energie. Bijvoorbeeld een transportnet om waterstof en groen gas te vervoeren, maar ook aanpassingen in het elektriciteitsnetwerk. Tevens komen er steeds meer opleidingen, zodat mensen met duurzame technieken kunnen werken.
De overheid streeft de komende jaren naar Greendeals in de industrie: afspraken over duurzaam produceren. Plannen om beter en efficiënter om te gaan met energie, klimaat, water en grondstoffen In gezamenlijkheid de weg vrij maken voor duurzame plannen. Bijvoorbeeld door het aanpassen van regelgeving.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Henk Heidema
CeresGreen gebruikt cookies om jouw bezoek gemakkelijker en persoonlijker te maken.
Sluiten