Beeldmerk
Recruitment bureau voor duurzame vacatures

Recruitment bureau voor duurzame vacatures

Ceres Green is een recruitment bureau voor duurzame vacatures. Door werving en selectie van professionals ten behoeve van het vervullen van vacatures in de agri & food, natuur & milieu, klimaat & energie, industrie en de overheidssector, dragen wij bij aan het gezamenlijk tot stand brengen van een toekomstbestendige leefomgeving.

Werving en selectie binnen diverse sectoren

Duurzaamheid is een fundamenteel thema in de vorming van een toekomstbestendige leefomgeving. Uitdagingen zoals de beschikbaarheid van grondstoffen, de verandering van het klimaat en de circulariteit van productie en consumptie, zijn van invloed op de werving en selectie van een werknemer.

Er worden verschillende vaardigheden en kennis gevraagd, maar bovenal een overeenstemmende ambitie om de nieuwe groene/sustainable transitie een impuls te geven.

Hoe onderscheiden wij ons?

CeresGreen heeft veel kennis en ervaring in werving en selectie op het gebied van betekenisvolle en duurzame banen. Als recruitment bureau gespecialiseerd in sustainability vacatures is het onze missie om het bedrijfsleven en overheid te verduurzamen en meer kandidaten aan een mooie, duurzame baan te helpen.

CeresGreen is dé partner die werkgevers en werkzoekenden met een hart voor duurzaamheid met elkaar weet te verbinden. Daarbij vinden wij de volgende punten belangrijk: 

 • Focus op een duurzame relatie met persoonlijk contact
  Wij als recruitment bureau besteden aandacht aan kandidaten en organisaties en begeleiden hen gedurende het hele werving en selectie proces. Van intakegesprek tot en met uitoefening van de baan zorgen wij door middel van een persoonlijke samenwerking voor het beste resultaat. Na de start houden wij nog gemiddeld 6 maanden contact met kandidaat en organisatie en evalueren hoe onze samenwerking is verlopen. Door het nauwe contact tijdens het hele proces stimuleren wij een duurzame relatie met onze kandidaten en de organisaties.
   
 • Versterken werkgeversmerk (Employer Branding)
  Als sustainable recruiter helpt CeresGreen je door middel van employer branding om potentiële medewerkers te werven, boeien en binden aan jouw organisatie. Door een uitgebreide beschrijving van jouw bedrijf, bedrijfscultuur en arbeidsvoorwaarden presenteren wij hoe jij een aantrekkelijke en onderscheidende werkgever bent.
   
 • Oog voor cultuur en competenties
  Bij iedere functie vragen we om unieke persoonlijke vaardigheden, competenties en kwaliteiten. Tijdens de selectie van onze kandidaten hebben wij speciale aandacht voor de match qua werkomgeving en organisatiecultuur.
   
 • Recruitment bureau met groot netwerk van relevante kandidaten
  Aan de hand van onze jarenlange ervaring met en kennis van banen in de duurzaamheidssector hebben wij een divers en relevant netwerk van kandidaten weten op te bouwen. De kandidaten zijn zelfstandig, ervaren en deskundig op het gebied van sustainability. Van Young Professionals tot management en van specialisten tot directie en toezicht, op alle niveaus weet CeresGreen vacatures te vervullen met kandidaten die bewust willen bijdragen aan een duurzame toekomst.
   
 • Garantie
  Wanneer blijkt dat een kandidaat, binnen zes maanden na aanvang van de arbeidsovereenkomst, aantoonbaar onvoldoende functioneert of hier door omstandigheden niet toe in staat is, spant CeresGreen zich in om een vervangende kandidaat te vinden. Hiervoor wordt grotendeels geen extra vergoeding in rekening gebracht.
   
 • Transparante werving en selectie werkwijze

Onze werving en selectie werkwijze

Benieuwd naar hoe wij als recruitment bureau zorg dragen voor werving en selectie van sustainability vacatures? Lees gauw verder hoe onze consultants dit aanpakken.

Stap 1. Grondige analyse
Tijdens de analyse besteden we aandacht aan zowel de vacature als het bedrijf. Onderwerpen die in deze fase worden besproken zijn: de opdrachtformulering, bijbehorende concrete doelstellingen, gewenste profiel van de kandidaat, tijdsduur, kritische succesfactoren, vereiste middelen, wederzijdse verwachtingen, bedrijfscultuur en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Na deze analyse zal er een functieprofiel opgesteld worden die gebruikt wordt voor het formuleren van de vacature.

Stap 2. Job marketing
Met een mediamix specifiek gericht op jouw vacature trekken wij de aandacht van de mensen die straks bij jouw organisatie aan de slag gaan. Een combinatie van online en offline middelen, bestaande uit onder andere vakinhoudelijke media, specifieke carrièresites, social media en advertenties, zorgt voor een optimale blootstelling aan de juiste geïnteresseerde doelgroep. Zowel actieve als latente werkzoekenden weten wij op deze manier te bereiken. Dit doen wij in samenwerking met een deskundig marketingbureau.

Stap 3. Search
Met behulp van de moderne technologie weten onze searchers snel de juiste kandidaten voor de job te vinden. Wij maken hierbij gebruik van algoritmes en moderne searchtechnieken. Door de jarenlange ervaring van onze sustainability recruiters is er een netwerk opgebouwd, waardoor wij de beste kandidaten kunnen vinden. Dit betekent dat wij onze kandidaten niet puur van social media kanalen zoals LinkedIn halen, maar er persoonlijk contact is alvorens een kandidaat wordt voorgesteld bij de klant.

Stap 4. Selectie
Kandidaten komen bij ons recruitment bureau binnen via de job marketing campagnes en vanuit search. De meest geschikte kandidaten selecteren wij voor de vacature. Met deze kandidaten nemen wij een persoonlijk interview af. De best passende kandidaten voor de vacature stellen we voor aan jou als opdrachtgever. Hierbij leveren wij een uitgebreid kandidaat profiel aan dat gebaseerd is op meer dan alleen een CV.

Stap 5. Begeleiding
Om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen vindt gedurende het gehele proces, van opdracht intake tot en met de uitvoering van de opdracht, professionele begeleiding door ons plaats.

Stap 6. Evaluatie
Na de start houden wij nog gemiddeld 6 maanden contact met kandidaat en organisatie en evalueren hoe het gaat en hoe onze samenwerking is verlopen.

Contact

Heb je vragen over het recruitment proces van CeresGreen? Of wil je graag de werving en selectie voor jouw vacature aan ons uitbesteden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden! Ook voor interim opdrachten kun je bij ons terecht.

Vragen over onze duurzame vacatures? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Ook voor vacatures die niet specifiek gericht zijn op duurzaamheid, maar wel op agri & food, kunnen wij jou bij Ceres van dienst zijn. Ons label CeresRecruitment is namelijk gespecialiseerd in vaste en interim functies op hbo- en wo-niveau in de agri- & food sector. Denk aan vacatures op het gebied van sales, operations, engineering, supply chain, quality, executive en meer.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Eggon Allersma
CeresGreen gebruikt cookies om jouw bezoek gemakkelijker en persoonlijker te maken.
Sluiten