Vervuld

Projectmedewerker Leefbaarheid en Participatie

  • Je weet wat er speelt in het landelijk gebied en weet dit te vertalen naar kansen en mogelijkheden voor Stimuland (ondernemerschap).
  • Je begeeft je makkelijk in een speelveld met diverse actoren en belangen in het landelijk gebied en vindt het leuk zowel in- als extern te netwerken.
  • Ondernemend en adviserend met tactisch denkvermogen.
  • Zelfstandig, oplossingsgericht en initiatiefrijk.
  • Flexibel met een grote betrokkenheid.
Open inschrijving

Stephan Temmink

Meer informatie? Bel, LinkedIn of mail mij!
Ben jij iemand die graag initiatieven ondersteunt en begeleidt ten behoeve van de vitaliteit van de (plattelands)regio? Heb je de ambitie bij te dragen aan de ontwikkeling van de buitenruimte in met name Gelderland? Dan is deze functie zeker iets voor jou!
 

Bedrijfsprofiel

Stimuland vervult een onafhankelijke brugfunctie om beleidsplannen en uitvoering dichter bij elkaar te brengen. De kracht ligt in het verbinden en activeren van ontwikkeling. Stimuland richt zich op een duurzame, perspectiefvolle agrarische sector en op de leefbaarheid in buurtschappen, dorpen en wijken. Dit doet zij in opdracht van en samen met ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, bewoners(collectieven), agrariërs en andere organisaties. Stimuland brengt energie, verbindt ambities, kennis en mensen en denkt buiten de gebaande paden. Stimuland activeert!

De Projectmedewerker die we zoeken vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de transitie van een lokaal initiatief tot een volwaardig project waar de regio zijn vruchten van plukt! Van bewonersinitiatieven tot een cultureel festival en van een agrarische wandelroute tot een zonnepark. Je voert (deel)projecten uit met inachtneming van de gestelde kaders. De ene keer in de initiatiefase, een andere keer in de uitvoerings- of afrondingsfase.

Functie omschrijving

Bijdragen aan de ontwikkeling van projecten in het landelijk gebied op het platteland

Je ondersteunt met name de betreffende projectmanager die de projectverantwoordelijkheid heeft, maar draagt zelf ook in- en externe verantwoordelijkheden. Je draagt actief bij aan de organisatieontwikkeling van Stimuland. Dit doe je onder meer door middel van signaleren van ontwikkelingen en waarnemen van initiatieven onderhouden en uitbouwen van ons netwerk. Ook denk je mee over de wijze waarop de werkzaamheden en activiteiten van Stimuland maatschappelijke impact creëren.

Als voorbeeld, een project waarmee je aan de slag zult gaan betreft de ondersteuning van de jongerenvereniging Plattelands Jongeren Gelderland (PJG). Als projectmedewerker ondersteun je jongeren(-verenigingen) en hun bestuurders in Gelderland, schrijf je artikelen voor ledenbladen en organiseer je diverse bijeenkomsten. Ook neem je deel aan diverse netwerken in Gelderland waarin je PJG vertegenwoordigt. Daarnaast maak je deel uit van het team van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, waar PJG één van de vier partners in is, om initiatieven van jongeren op het platteland en in de kernen te ondersteunen.

Functie-eisen en competenties

Je hebt brede interesse in het sociaal-ruimtelijk domein en wilt bijdragen aan de ontwikkeling van een vitaal platteland!

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt een relevante afgeronde opleiding op hbo-/wo-niveau.
  • Je beschikt over zowel goede mondelinge als schriftelijke vaardigheden en schakelt daarbij makkelijk tussen diverse niveaus en doelgroepen zoals bestuurders, politici, beleidsmakers, bewoners en agrariërs.
  • Je weet wat er speelt in het landelijk gebied en weet dit te vertalen naar kansen en mogelijkheden voor Stimuland (ondernemerschap).
  • Je begeeft je makkelijk in een speelveld met diverse actoren en belangen in het landelijk gebied en vindt het leuk contacten te leggen en te onderhouden.
  • Je hebt een gezonde dosis lef, en beschikt over een helikopterview temeer om meerdere projecten tegelijk onder handen te hebben.
  • Je bent in bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
  • Binnen je eigen projecten durf je binnen jouw eigen verantwoordelijkheidsgebied zowel in- als extern mensen op een correcte wijze aan te spreken op hun taken en verantwoordelijkheden ten behoeve van de projectvoortgang.


Competenties

  • Affiniteit met de plattelandsregio.
  • Sterke coördinerende eigenschappen.
  • Ondernemend en adviserend met tactisch denkvermogen.
  • Zelfstandig, oplossingsgericht en initiatiefrijk.
  • Commercieel ingesteld.
  • Mondeling en schriftelijk vaardig.
  • Je toont eigenaarschap en bent zowel standvastig als gericht op constructieve samenwerking.
  • Je bent verbindend en collegiaal.
  • Flexibel met een grote betrokkenheid.

Aanbod

Stimuland biedt een afwisselende en uitdagende functie voor minimaal 24 en maximaal 32 uur per week. Stimuland is een kleine, dynamische organisatie waarin maximaal ruimte is voor eigen initiatief. Het salaris bedraagt tussen de € 2.089,- en € 3.482,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur per week), conform functiegroep 6. Inpassing in de salarisschaal is afhankelijk van relevante werkervaring. De aanstelling is voor de duur van één jaar met intentie tot verlenging. Je krijgt de mogelijkheid om thuis en flexibel te werken. Een gezellig en ambitieus team zit bij het pakket inbegrepen.

Reageren

Stimuland heeft de Werving en Selectie voor de vacature van Projectmedewerker Leefbaarheid en Participatie uitbesteed aan CeresGreen. Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op www.stimuland.nl.

Open inschrijving

Deze vacature samengevat

Locatie
Arnhem / Vilsteren / vanuit huis
Type of contract
Vaste dienst

Heb je vragen?

Neem contact op met Henk Heidema